På flyttbloggen skriver vi lite om hur det är att jobba med flytt. Mycket handlar om de personliga möten som sker och som gör vår vardag så intressant.

På flyttbloggen skriver vi lite om hur det är att jobba med flytt. Mycket handlar om de personliga möten som sker och som gör vår vardag så intressant.

Det blir en dag med fyra flyttar. Vi börjar med att lämna in en bil på Service i Smista. Alltid bra personlig service hos VW Smista. Vi lämnar in en av  våra VW Crafters för sin första service och tar vår andra VW crafter till dagens första uppdrag i Skarpnäck.

En stor tredelad byrå från mitten av 1800-talet ska flyttas från denna lägenhet i Skarpnäck till sin ändhållplats i Uppsala. Här i Skarpnäck har vi stor hiss och bilen kan ta sig nära porten. När möbeln väl är delad är den inte alls så farligt tung och vi klarar av den utan bärsele ner till flyttbilen. Det är en gammal och fragil möbel och vi säkrar den ordentligt i bilen med många flyttfiltar och spännband.

Vi tar Essingeleden norrut och möts av mycket trafik. Otroligt mycket trafik för att vara efter kl 10.00. Färden till Uppsala, som borde ta under timmen vid den här tiden, kräver mer än 90 minuters körning idag. Tidsschemat spricker och vi meddelar våra kommande klienter att vi har råkat på fördröjningar men att vi gör vårt yttersta för att komma så tidigt det bara går.

Byrån lastas av i en kulturfastighet i gamla Uppsala. Stora, breda stentrappor tar oss upp till första våningen till en vacker våning i gammal stil. Härligt hus! Vi lastar av byrån i hallen och tackar vår kund och skyndar vidare. Kort stopp vid kanalen i Uppsala för hämtning av en säng som ska ner till Sundbyberg, sedan ut på E4:an söderut igen. Vi lämnar Uppsala bakom oss och sätter musiken på full volym och njuter av den dryga halvtimmens landsvägskörning.

Anländer till Sundbyberg för snabb avlastning och bär upp säng med gavel till tre våningar utan hiss. In i bilen igen och vidare mot Mariatorget på Södermalm. På Brännkyrkagatan möter vi nästa klient som ska flytta sin mottagning från Södermalm till Vasastan. Vi lastar några känsliga apparater samt ett mindre antal möbler och lådor. Nu en mycket ordentlig säkring. Det är känslig apparatur och vi använder samtliga flyttfiltar för säker transport till nästa anhalt. Apparaturen klarar inte lutning så vi får backa oss ut ur gränderna för en plan väg mot Vasastan. Torkel Knutsons väg är alltför brant och vi väljer istället Västerbron och tar vägen över Kungsholmen. Vi kryper fram för att undvika eventuella gupp som kan skada. Nästa anhalt: Odenplan. Här lastar vi av i spatsiös lokal med mycket yta. Vi tackar vår kund och åker vidare mot city.

flytt norrmalm

Kort stopp vid mäklarbyrå för upphämtning av nycklar till nästa uppdrag. När vi anländer till adressen i City så visar det sig att en av hissarna är trasig, vilket gör oss oroliga. Vi ska nämligen flytta bohaget från våning ett till våning tio i samma hus. Utan hiss blir det besvärligt. Vi klarar oss ändå med den hiss som finns och det hela går ändå ganska smidigt.

Vi tittar på klockan som precis slagit fem när vi sätter oss i flyttbilen igen och sammanfattar den här stressiga men händelserika dagen i vårt arbetsliv som flyttfirma i Stor Stockholm.

Söker ni en bra flyttfirma i Stockholm? Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

JPflytt.se – Vi älskar service