Vägbanan är slirig när vi beger oss till Rönninge för en villa-flyttning till Karlskoga i Värmland. Vi möts av ett mysigt men trött pensionärspar som jobbat hårt under de sista veckorna med att packa sitt bohag. Det är lätt att underskatta tidsåtgången för packningen när man ska flytta. Men det tar verkligen tid att packa ner ett helt liv i flyttkartonger. Allt ska sorteras och skyddas. En del saker slängs eller ges bort, bra att passa på att rensa ur nu när man ändå ska gå igenom allting hemma.

Men våra kära kunder har gjort ett bra jobb. Allt som får plats är packat i lådor. Skidor, stavar, mattor, trädgårdredskap mm. är ordentligt buntade och knutna. Det gör vår lastning så mycket enklare. Många vitrinsskåp och en del lite tyngre byråer i smal innertrappa gör flyttningen ut till bilarna tuff. Vi fyller till slut tre hela bilar som tungt kan rulla vidare mot Karlskoga.

Flyttning Rönninge

Lennart och Max efter snabb lunch i Rönninge inför körningen mot Karlskoga.

Det väntar oss cirka tre timmars körning i slirig vintertrafik i varje riktning. Musik på full volym direkt streamad från Spotify. Jag slår på lite Dave Matthew band som för min tankar tillbaka till mitt bussande runt i Mexiko för tio år sedan. Drömmer om värmen och frihetskänslan från den tiden. Härligt hur musiken kan göra så här med en. Den väcker gamla händelser och känslor till liv. Ett bra tidsfördriv vid långresor.

Flytt till Karlskoga

När vi anländer till Karlskoga har mörkret lagt sig och vi slås av att snön ligger betydligt djupare här än i Stockholm. Det är riktigt vinterlikt. Vi möts av våra mysiga kunder som kallat in sin familj för att hjälpa oss med in flytten i deras nya hus. Ett en planshus betyder en enkel flytt in. Inga trappor att springa i. Allt lastas av på samma plan. Alla börjar arbeta med lossningen och vi tömmer bilarna på cirka 2 timmar utan några problem.

karlskoga nr2

Innan vi åker tillbaka får vi en trevlig pratstund med våra kunder. Det är en glad och lättad stämning när flytten nu är avklarad. Vår flytthjälp Rönninge – Karlskoga är utförd. Vi tackar våra mysiga kunder för en trevlig dag tillsammans och önskar dem alla lycka i sitt nya boende. Klockan slår åtta när vi sätter oss på nytt i bilarna och söker oss fram till E18 som ska ta oss tillbaka mot Stockholm.

Det är märkbart halare nu och vi tvingas hålla nere hastigheten. Ett kort stopp på Mac donalds med påfyllning med mat i våra kroppar och av spolarvätska i flyttbilarna.

mot stockholm

Trafiken blir glesare och jag slår på Karlavagnen på P4 för att hålla igång tankarna och pressa undan sömnimpulserna. En tydlig stjärna visar sig i vår färdriktning. Klart lysande mitt i blickfånget. Den får guida oss hem. Bara tio mil kvar nu.

Strax efter midnatt är vi hemma.

Läs gärna om en annan flytthjälp i Rönninge här.

Ska ni flytta? Kontakta vår flyttfirma i södra Stor stockholm  för ett kostnadsförslag.

/JPflytt.se