tigerbalsam

Så skönt att börja dagen med lite liniment och massage. Tack Tigerbalsam!

Sjukdomstider har skapat personalbrist sista tiden och vi ”friska” har tvingats att jobba på kanske lite för hårt med kroppen. Armar och axlar värker och man känner att man lever. Morgonen är värst innan man hinner komma ut på fältet och värma upp musklerna. Då är det faktiskt ganska skönt och slita på.

Det finns faktiskt många fördelar med det här yrket och alla andra yrken där man just jobbar med kroppen som redskap. Dagar när det värker lite extra i kroppen kan man faktiskt behöva påminna sig om dom där sakerna som gör vårt yrke så fantastiskt :).

Idag kommer jag att tänka på det här:

  • Mer än 8 timmars betald träning per dag. Andra går till gymmet ett par timmar i veckan och betalar för det under sin fritid.
  • Träningsvärk. Det är härligt att känna att man verkligen lever och att kroppen blir starkare.
  • Lägre puls och mer ork. Trappspring och ständig rörlighet gör mig tillräckligt tränad för att distanslopp utan timmar i terrängspåret.
  • Ständig förstärkning av attityden – ”ingenting är fysiskt jobbigt”. Man blir helt enkelt ödmjuk inför livets fysiska prövningar och man uthärdar mer än de flesta.
  • Mushand och diverse arbetsskador och hälsoproblem beroende på stillasittande på kontorsstolen vid dataskärmen finns inte.
  • Förutom detta är ju den stora glädjen alla dessa möten med nya människor varje dag. Att bli inbjuden i någon annans hem och bostad. Alla fantastiska lägenheter, villor och kontor. Alla vackra möbler man får se, känna, bära och ta i. Utmaningen att packa en bil ekonomiskt och tryggt.

Nu känns det faktiskt bättre 🙂

 

Ha en bra dag!

/JPflytt.se