Vi tar en sväng till Uppsala för en flyttning med ett trevligt yngre par. Vi flyttar från en trerummare i utkanten av Uppsala. Två trappor utan hiss men ett begränsat bohag ger en smidig flytt ut. Vi fyller cirka 30 kubikmeter lastvolym. Endast en tyngre möbel. Ett vackert sekelskiftes skåp i homogent trä. Cirka 2 meter högt men delbart i tre delar gör det ändå ganska bekvämt att bära ner de två trapporna ner till flyttbilen. Vi tömmer ett källarförråd med separat utgång till baksidan av huset. Stora och vältilltagna gemensamhetsutrymmen i den här fastigheten förenklar för oss.

stora väsby

Stannar till för en proviantering i vintersolen vid Mc donald’s, Stora Väsby.

Vi landar snart där vi började morgonen i kvarteren runt Helgalunden mitt på Södermalm. Vackra kvarter där vi känner oss hemma. Solen skiner över oss när vi påbörjar lossningen till en ny trea en trappa ner mot gården. Vackert inredd och perfekt ostört läge mot en av Södermalms finaste innergårdar.

helgalunden

Lossning går så mycket snabbare än lastning. Både tidsmässigt och mentalt. Det känns betydligt lättare när bilen töms för varje möbel eller flyttlåda. Man ser dagens slut närma sig mer och mer. Generellt brukar vi säga att lossningen eller flytten in går ca 40% snabbare. Det beror på tiden det tar att säkra i bilen vid lastningen samt planeringen för maximal fyllning av lastutrymmet. Jämförelsen förutsätter  så klart likheter mellan antal våningar, hiss och närhet till porten. En ut flytt från bv kan ju inte jämföras med en in flytt till 6 våningar i gårdshus med minimal hiss. Här är lägene jämförbara och in flytten kan avslutas efter dryga 90 minuter. Vi tar tidig kväll och passar på att njuta av det vackra vintervädret med en promenad längs Rosenlundsparken.

Vi hälsar våra nya grannar välkomna till Södermalm! Tack för en trevlig flytt med trevlig samvaro! 🙂

Behöver ni flytthjälp på Söder? Vi hjälper folk att flytta till och från hela Stor-Stockholm. Kontakta gärna oss för en kostnadsfri offert. Vi gör alltid vårt yttersta för en smidig och trevlig flytt.

Ni hittar mer information om Våra tjänster här.

/JPflytt.se – flyttfirman på Södermalm